← Altres entrades

Noves oportunitats davant la incertesa del moment


En moments difícils és quan més valorem certes coses, i en aquest moment quelcom que m'està donant molta energia, esperança i empenta és el fet que moltes empreses de diferents sectors, agroalimentari, de transport, industrial, tecnologia i serveis entre d'altres, estan cercant i incorporant persones en les seves organitzacions, i la gran majoria són per ampliació o per creació de nous llocs de treball i de nous rols dins de l'empresa.

I quins són els perfils que s'estan cercant més? Doncs sobretot les organitzacions busquen persones per cobrir llocs de treball financers amb una bona dosi de controller, anàlisi i gestió; també es demanda persones per ocupar llocs de treball d'enginyers de camp, de producte i innovació, tecnològics, mediambient i qualitat, des d'una vessant més tècnica fins a la més directiva per estar al capdavant de diferents tipus de projectes; és interessant comprovar que l'àrea de comunicació, màrqueting i comunity manager també té molt moviment; s'han demanat força perfils administratius per donar suport a àrees de comptabilitat, facturació, prevenció de riscos laborals, i d'altres; continuen cercant perfils comercials sobretot amb idiomes, i directius/ves per estar al capdavant de centres, àrees i empreses.

Quines característiques demanen? Persones auto responsables, resolutives, amb iniciativa i empenta, que mostrin autonomia i comunicatives, entre d'altres competències... és a dir, tot allò que fa que una persona sigui íntegra, coherent i amb equilibri.

Definitivament aquest any ha estat inusual, hem viscut i vivim uns temps complicats plens d'incertesa, i moltes persones i empreses amb dificultat, i a la vegada una oportunitat per obrir nous horitzons i sobretot per aprendre a viure diàriament, amb vulnerabilitat i amb actitud de seguir endavant amb resiliència, com ja moltes organitzacions ens estan demostrant els darrers mesos.

Jovita Latorre Saura. Psicòloga i Directora d'Òptima Business Consulting

COMPARTIR