← Altres entrades

Per què és necessari canviar de feina?


Què mou a les persones a buscar un canvi professional? Us presento algunes persones amb qui he parlat aquest any, en persona i en videoentrevista durant el confinament, cadascuna amb els seus motius, realitats i expectatives:

  • La Marta se sent infrautilitzada en el seu lloc de responsable de comptabilitat. Se sent preparada per una Direcció d'Administració i Finances per passar a primera línia i abordar tota la gestió econòmica d'una empresa. Ara està buscant un lloc així.
  • El David R. ja treballa a primera línia per davall de gerència, però ho ha fet sempre en empreses petites i molt familiars. Ara vol créixer, aspira a una empresa més gran i professionalitzada, amb una gestió més complexa, on aprendre i evolucionar com a professional.
  • L'Albert P. se sent mal retribuït quan es compara amb companys i coneguts, també quan veu els salaris que es paguen al mercat. No vol més responsabilitat de la que té, no aspira a més, simplement busca una millora salarial més acord a les seves necessitats personals.
  • L'Enric M. està decebut de l'empresa on treballa fa 6 anys -on sempre ha prestat la màxima dedicació i disponibilitat fora d'hores-, perquè recentment, en la situació generada per la crisi Covid-19, el van obligar a anar a treballar presencialment cada dia, sense opció a teletreball. Es va veure desbordat, sense opcions per gestionar als seus fills petits, considera que era moment que l'empresa l'ajudés en una situació tan excepcional, com ell ho ha fet sempre.
  • El Miquel Ll. sent que té nul·la capacitat de decisió, fins i tot cada petita decisió relacionada directament amb la seva tasca del dia a dia, ha de ser aprovada abans pel seu Cap. Vol més autonomia, sentir-se més lliure treballant i sentir que aporta valor.
  • L'Alba M. porta a l'ADN fer les coses ben fetes, buscar l'excel·lència en allò que fa. Però no combrega amb la política i maneres de fer de l'empresa, cosa que li genera gran frustració en el dia a dia per haver de claudicar a decisions que no considera ni òptimes ni adequades.
  • El Josep Maria B. Porta anys a la banca perquè li ha agradat sempre el sector financer. Però amb el canvi dràstic que viu el sector bancari, no li agrada en allò que s'ha convertit la seva professió.
  • La Núria C. senzillament sent que ha cobert una etapa. Troba rutinària la seva feina i li manca motivació per aixecar-se amb il·lusió cada matí. Sent la necessitat de buscar nous reptes.

Els conec a tots. I puc afirmar que tots ells són persones bones i vàlides en la seva feina. Potser et sents identificat amb algun d'ells, potser tu tens altres motius. Tots són vàlids i mereixen el mateix respecte, perquè la realitat que tenim i desitgem les persones és tan diversa com ho som els éssers humans.

Estàs buscant un canvi professional? És ara el teu moment? En quin punt estàs?

Hi ha moltes persones que fantasiegen fa temps amb la idea que els agradaria una feina més acord a les seves necessitats, el potencial que tenen o el seu talent. Però es queden pensant-hi i mai s'acaben de decidir a fer algun pas per a buscar-la. I el temps va passant...

Moltes altres estan immerses en la roda del dia a dia o la inèrcia i ni tan sols es paren a pensar en la seva carrera professional ni en la qualitat de vida laboral que tenen. No troben el temps/moment de parar i pensar.

Si ets d'aquests, t'aconsello que busquis el temps i el moment d'aturar-te i reflexionar honestament sobre on ets ara i sobretot, cap on vas o voldries anar. Pregunta't si et sents a gust laboralment, si estàs motivat amb la feina que fas, si creus que satisfà les teves necessitats personals-professionals, si podries fer més i millor en un altre lloc... Les respostes que et donis són els senyals de si has d'activar-te per buscar una nova opció laboral o no.

I si ja t'has decidit a fer-ho i estàs fent passos per buscar activament un nou projecte professional, et dono la més sincera enhorabona! El món és pels que es mouen i van a buscar les oportunitats amb ganes, confiança i mentalitat positiva.

Nosaltres, els professionals que busquem talent... tenim oportunitats per a tu. Et busquem a tu.

Montse Bardají i Bosch, Psicòloga especialitzada en Recerca i Desenvolupament de Talent

COMPARTIR