← Altres entrades

Lideratge en un món que s'ha capgirat


Tantes coses que estan canviant...

Una de les paraules que darrerament estem escoltant més és CANVI: canvi en el nostre dia a dia, canvi en la manera de treballar, canvi en la normativa, canvi en els horaris, canvi en la flexibilitat, canvi en la forma de viure..., canvi, canvi, canvi.

I el lideratge, també canvia? Està clar que sí!

Al llarg de la història s'ha parlat de diferents tipologies i models de líders en funció de l'evolució i del moment històric i de les situacions que hem anat vivint. Avui, en un moment que sembla que el món s'ha capgirat, ens cal reflexionar sobre moltes coses i també de quin és l'estil de lideratge que s'anirà definint.

Les persones tenim una bellesa extraordinària, i cadascuna aporta un valor concret i determinat en un projecte, en un equip, en la societat, en l'empresa. Per això es fa tan important conèixer-nos i saber quina és la nostra essència, i treure-la a la llum, això és el que ens fa Autèntiques. Aquesta autenticitat comporta auto responsabilitat, posar-nos al nostre lloc, fer el que ens cal fer, viure amb passió la nostra vida i treure'ns màscares. En aquesta línia cal dir que la persona i la seva essència ÉS en tot moment, ja no val dir que sóc d'una determinada manera amb els amics i d'una altra molt diferent a la feina, i d'una altra amb la parella, o com a mare o pare. Les persones SOM qui som i assumim diferents rols des d'aquesta identitat, prenem decisions en els nostres diferents rols des de l'autenticitat, des dels nostres valors, des de la nostra essència.

Qui realment està funcionant des d'aquesta autenticitat ja està auto liderant la seva vida, està actuant des de la seva responsabilitat, i està aportant els seus talents al projecte. Així doncs, tothom és líder de si mateix!

Ara bé, també està clar que hi ha persones que fan i actuen des d'aquesta essència que parlem, i d'altres persones que la seva essència és fer que les coses passin, que no només lideren i transformen la seva vida, sinó també lideren i transformen projectes que impliquen a tot un equip. Aquestes persones, aquestes líders tenen un repte molt maco en aquest moment en què als integrants d'un equip els cal un lideratge curiós, innovador i transformador.

Les líders d'avui són persones que s'adapten, que accepten als altres perquè veuen la bellesa de cada membre de l'equip, que tenen compassió, que estan al seu lloc i així ajuden al fet que tothom estigui al seu lloc i actuï des de la seva responsabilitat, que tenen pensament crític, que són honestes i transparents, que comuniquen..., en definitiva que, des de la seva autenticitat, acompanyen a persones autèntiques.

Jovita Latorre Saura. Psicòloga i Directora d'Òptima Business Consulting

COMPARTIR