← Altres entrades

TANTES REFLEXIONS....


La situació actual que vivim des de ja fa un mes, ens ha portat moltíssimes reflexions que hom hem fet a escala individual, en família, amb amics/es, amb companys/es de feina…, Segurament moltes d'aquestes es quedaran en reflexions i possiblement amb el temps quedaran en res perquè així funcionem les persones, quan quelcom no ens fa prou mal, ho acostumem a oblidar.

Si més no, hi haurà persones que tota aquesta situació les haurà fet tocar fons, les haurà fet adonar-se de moltes coses i possiblement hauran començat a posar-hi fil a l'agulla.

Quines reflexions i/o aprenentatges estem fent?

Per exemple, assumir i acceptar que tot canvia, i a una velocitat inimaginable, per tant podem estar aprenent a conviure amb el canvi, i saber gestionar les nostres accions, emocions i sensacions envers aquest.

I què me'n dieu del valor que donem als petits detalls (una abraçada a un ser estimat, un compartir amb les persones, un entrar i sortir de casa per anar a donar un tomb, passejar…, una estona amb els amics/es…,)? Molts cops, per aquesta habilitat que tenim d'estar instaurats en la queixa contínua, no ens fixem en tot allò que ens fa felices i no li donem el valor que realment té, perquè la nostra mirada està en allò que no ens agrada o ens fa mal. Donar valor als petits detalls ho podem aplicar en aquest moment, oi? Que tenim ARA mateix? A què donem gràcies? Que valorem positivament? O contràriament, estem mirant el que teníem i no veiem el que ara, en aquests moments de confinament, tenim?

Això em porta a adonar-me de dos temes més: Viure el present i Dedicar una estona al dia per estar amb Mi. Tant un com l'altre, ho hem parlat tants cops, oi?

"És veritat! Cal viure el present!" ens diem molts cops. Ara, la vida ens ho està posant en safata: tenim la situació ideal per aprendre a viure el present. No ho diguem més, no ho pensem més, ara ho podem posar a la pràctica! Ara i Aquí visc, gaudeixo, em paro, sento, descobreixo…,

I, dedicar una estona al dia per estar en i amb mi, és també molt gratificant. Les persones que no estan habituades a estar una estona per elles mateixes, sense TV, sense mòbil, sense llibres, sense... només amb elles mateixes, meditant, respirant, escrivint, ballant…, amb plena consciència, els pot costar un xic més, tot i que és qüestió de pràctica.

Podem fer moltes més reflexions, l'important és que cada una d'elles ens porti a un petit canvi en la nostra forma de viure, per aconseguir treure'n el màxim profit de la situació que la vida ens ha portat!

Amb tot el que estàs vivint, ja has pensat quins canvis realitzaràs? Has començat?

Jovita Latorre Saura. Psicòloga i Directora d'Òptima Business Consulting

COMPARTIR