← Altres entrades

Lidera i protagonitza la teva vida


Són moltes les persones que em consulten sobre empreses i ofertes de treball, preguntant-me que em sembla l'empresa en qüestió, o com veig la proposta que els ofereixen. Són persones que tenen ganes d'un canvi, que volen donar un salt, ja sigui perquè s'han quedat sense feina, o perquè s'adonen que no són felices amb les funcions o tasques que realitzen, o no els agrada el que fan, o no se senten alineades amb qui els està dirigint o amb la propietat de l'empresa. Per tant, són persones que donen el primer pas per realitzar un canvi: fan el pas d'adonar-se, de fer-se conscients que no estan on volen estar, i per tant alguna cosa els mou a buscar nous reptes. Apostar per un mateix ja em sembla un pas molt important i valent.

Què passa després? Que, encara que som conscients que volem canviar, ens movem des de la zona que coneixem i en la que fa anys ens estem desenvolupant, i el pas que vam decidir donar és 'Buscar un nou treball! I sento dir ' "Busco un projecte que em motivi!" I jo pregunto, "i, quin és aquest projecte ?, Què et motiva ?, Què vols?" És clar, el que passem a fer directament és buscar, sense haver-nos parat a pensar i reflexionar. El que volem en aquest moment no és buscar, sinó trobar: aquesta és la clau, i per a això hem de saber què és el que realment volem aconseguir.

Fixa't, quan una empresa decideix seleccionar nou talent per a la seva organització, primer defineix bé perquè, com, que, qui vol, tot seguit realitza una recerca, i finalment una selecció/elecció de la persona idònia, com és el talent que s'adapta més al que està buscant, i així és com el troba. En aquesta línia, la persona que vol realitzar un canvi, que decideix aportar el seu talent i potencial en un altre projecte, també defineix primer? Doncs moltes vegades, crec que no, que només va en recerca d'alguna cosa que no ha dibuixat. Anem a asseure'ns i reflexionar per liderar la nostra vida! Perquè no només l'empresa selecciona talent, també la persona selecciona l'organització que encaixa més amb ella.

Per tant, el següent pas a la decisió d'un canvi és la reflexió sobre quin és el teu propòsit/missió, quines són les habilitats/talents que et defineixen i que pots aportar a un nou projecte, quins són els valors que marquen la teva manera de funcionar, quines característiques ha de complir el teu nou projecte i que és el que no acceptaràs de cap manera perquè no està alineat amb tu. Sé que entrar en aquest tipus de reflexions no és fàcil, perquè habitualment no ens plantegem aquestes qüestions i acostumem a moure'ns en la nostra zona de confort, ens mou tot allò que ja està estipulat i marcat en la nostra societat (treballar, guanyar diners, pagar factures, no estar parat/a, ...), ens fa por entrar en el nostre interior i descobrir una cosa que potser no havíem vist fins al moment i no sabrem com acceptar-ho. També és veritat que en molts casos les possibilitats són infinites i ens fa por tancar-nos al que pugui arribar. L'experiència em demostra que, quan parem, reflexionem, i definim sobre tot el comentat, els projectes apareixen i arriba la trobada entre aquests i la persona.

Tenim la llibertat per a triar, per tant, lidera i protagonitza la teva vida, adquirint d'aquesta manera la llibertat per atreure i seleccionar els projectes que van a fer-te vibrar i en els quals sentiràs que el teu propòsit adquireix sentit i les teves habilitats es desenvoluparan encara més.

Jovita Latorre Saura. Psicòloga i Directora d’Òptima Business Consulting

COMPARTIR