← Altres entrades

Definir el nostre propòsit per liderar conscientment


A vegades, actuem d'una determinada manera i no ens sentim bé amb el què hem fet o amb el què hem decidit. A vegades, estem en un projecte nou i ens preguntem si això és el què hauríem de fer, si ens hem equivocat o no. Altres vegades, acabem el nostre dia i ens preguntem què hem estat fent. Que hi ha darrere de totes aquestes situacions? Doncs m'atreveixo a dir que possiblement no tinguem definit quin és el nostre propòsit.

Des de la més profunda humilitat, opino que moltes vegades actuem sense haver-nos plantejat prèviament quin és el nostre propòsit, la nostra motivació, el nostre somni i desig. El propòsit és la intenció o l'ànim de fer o deixar de fer quelcom; és el que ens mostra el "perquè" d'alguna acció que realitzem. I sobretot, el propòsit atorga sentit a la vida, al projecte, a les accions... és el motor, l'estel que ens guia.

En aquesta línia, crec que és clau conèixer i fer-nos conscients de quin és el nostre propòsit que ens servirà per ordenar la nostra vida, la nostra empresa, el nostre projecte, i sobretot, per donar significat i coherència a les nostres accions, en definitiva, serà la raó que ens portarà a actuar d'una manera determinada i coherent amb nosaltres mateixos.

Algú pensarà "Per descomptat! És una obvietat!" És veritat, però tenir clar quin és el nostre propòsit no és fàcil, ja que vivim limitats per una immensitat de pautes a complir, obligacions i tràmits que no triem realment, sinó que ens venen imposats pel dret de viure en una societat amb altres persones.

Per la psicologia, trobar 1 propòsit a la nostra vida és el que ens permet deixar enrere possibles traumes, arribant a ser la força que ens permet seguir endavant i no sentir-nos buits. Quan una persona te 1 propòsit, la seva vida s'omple de sentiments positius, ja que l'energia és canalitza cap a aquest, i és deixen a part les distraccions, pors....

Des del lideratge en les organitzacions és fa imprescindible treballar aquest propòsit, i respondre a les preguntes: quin és el propòsit de l'organització? Quin és el meu com a capdavanter? Quin és el del meu equip? La primera pregunta ens portarà a definir la missió de l'organització, el per què existeix i quin valor aporta. La segona pregunta ajudarà a la persona que lidera l'organització a definir el seu paper, la seva aportació professional i personal. I la tercera pregunta aportarà una visió de l'equip que forma l'organització per veure si els seus propòsits són coherents amb els de l'organització, i per ajudar-los a trobar el sentit de la seva aportació.

Un cop s'ha definit el propòsit, podem entrar a marcar objectius estratègics, executius, i valors, és a dir, metes concretes per caminar cap al primer amb pas ferm i, valors que ens portaran a fer-ho d'una manera concreta, tenint en compte una filosofia d'actuació comuna que identificarà a tot l'equip.

Les persones i organitzacions que tenen molt clar quin és el propòsit que les mou, que han dedicat un temps a definir-lo i escriure’l, i sobretot que és el primer que han fet, abans de definir els objectius estratègics, abans de proposar el seu pla d'acció i, fins i tot, abans de descobrir quins valors els defineixen, tenen més èxit que les que no el tenen.

Lideres una organització? Lideres la teva vida? Llavors, quin és el teu propòsit? Quin és el de la teva organització? Quin és el del teu rol? Definir-lo i escriure’l és un exercici molt enriquidor per liderar amb plena consciència.

Jovita Latorre Saura. Psicòloga i Directora d'Optima Business Consulting

COMPARTIR