← Altres entrades

Lideratge i creixement de les persones


Un dels objectius que perseguim les persones és créixer contínuament, tant a nivell personal com professional. Podem dir què, desenvolupar-nos és una característica intrínseca a la nostra naturalesa, i quan aconseguim avançar, superar reptes, i obtenir resultats que ens fan créixer, ens sentim realment satisfets/es. Encara que aquest creixement és individual i responsabilitat de cada un/a de nosaltres, hi juguen un paper molt important la família, l'escola, l'empresa, la societat... i en definitiva tot el nostre ambient i entorn directe i indirecte.

Què passa amb el creixement de les persones en les empreses/organitzacions? Si volem empreses exitoses, necessitem que les persones que les formen creixin contínuament i evolucionin amb l'organització, s'adaptin als canvis i aportin el millor d'elles.

En moltes ocasions, he escoltat líders comentar explícitament que el què volen aconseguir és fer créixer als seus col·laboradors/es, i em sembla extraordinari per ser una de les funcions més importants i satisfactòries del lideratge, suposant, alhora, una gran responsabilitat. Per tant, anem a reflexionar una mica més sobre això.

Una de les claus principals que el líder ha de plantejar-se per aconseguir aquest creixement de les persones que formen el seu equip és creure en elles i en els seus potencials. Per a això, és imprescindible que el líder estigui enfocat de cara a aquelles habilitats i competències, en les quals cada persona del seu equip presenta les seves fortaleses; líder i col·laborador/a han de descobrir conjuntament quins són els talents d'aquest últim/a, potenciar-los i desenvolupar-los. El focus d'atenció del líder ha d'estar en tot moment en el magnífic potencial que té el seu col·laborador/a, i transmetre-s'ho. I no n'hi ha prou amb dir-ho, ha de creure-ho de veritat, per tant, ha de pensar-ho.

Fixa't que dic que ha de pensar-ho, ja que, en moltes ocasions, el discurs no és coherent amb el pensament - s'expressa una opinió, però es pensa una altra -, i el que realment té validesa és el pensament, que, encara que sigui íntim, es transmet igualment. Quantes vegades ens ha passat que algú ens està dient que creu en nosaltres, i en el nostre talent, però sentim que no ens està dient la veritat? En aquest cas segurament, encara que tingui intenció de valorar el nostre talent, en el seu pensament pot ser que dubti, que alhora de dir-nos el bons que som, estigui pensant en alguna cosa en el que no ho som tant. T'ha passat alguna cosa semblant alguna vegada, quan ets tu qui està intentant valorar a l'altra persona?

Per tant, si ets líder i vols fer créixer al teu equip, has de pensar en les habilitats, les competències i la bellesa de cadascuna de les persones, de forma continuada; i desenvolupar un pla conjuntament amb elles - nova formació, noves funcions, noves aportacions a les seves actuals responsabilitats, ... - perquè puguin aportar tot el seu potencial. Només d'aquesta manera podràs arribar a aconseguir que cadascuna de les persones desenvolupi les seves potencialitats.

Si volem créixer i/o fer créixer al nostre equip, hem de deixar d'enfocar-nos en les debilitats, i hem de posar el focus d'atenció del nostre pensament en els talents, per aconseguir desenvolupar-los al màxim. Recordant que el nostre pensament el dirigim nosaltres, i és la nostra responsabilitat.

Jovita Latorre Saura. Psicòloga i Directora de Optima Business Consulting

COMPARTIR