Òptima

Te llevamos donde tu quieras

Llistat d'activitats formatives

Activitats formatives

"Así lideras, así compites"

Altres

Data inici: 14/06/2016 - Data fi: 14/06/2016

Dates formatives: 14 de juny de 2016

Horari: de 09:30h a 14:00h i de 15:30h a 18:00h (el dinar anirà a càrrec d'Òptima)

Lloc: Edifici Mercolleida. Avda. Tortosa, 2. 25005 Lleida.

Preu activitat: 325€ + IVA (Parcialment Bonificable)

Objectius

  • Treballar la metacognició: quin coneixement tinc jo sobre el que sé de lideratge?
  • Conèixer i treballar amb els valors del líder i no del cap.
  • Aprendre eines pràctiques que permeten treure el millor dels equips de treball.
  • Conèixer, més que els diferents tipus de lideratge, els diferents grups i persones a les que adaptar el teu lideratge.
  • Aprendre a gestionar la crítica per a que sumi i no resti.
  • Conèixer la tríada psicològica, pensaments, emoció i conducta i saber quin impacte té a l’hora de liderar, en nosaltres com a líders i en el nostre equip de treball.

Programa

 9.30h Qui és líder?

La clau no està en el què et defineix com a líder sinó en el que necessita de tu el teu equip de treball per a funcionar bé. Els diferents estils de lideratge no són ni bons ni dolents, depenen del grup i les persones a les que dirigeixes.

- Com elegir l’estil de lideratge adequat?

- De quines variables depèn?

- L’estil de lideratge que aniré a exercir és el què necessita el meu equip?

11.00h Treu la seva millor versió

Els jugadors eficaços no sempre són els que tenen més talent que altres, sinó els que tenen la capacitat d’estar atents a les seves fortaleses més que als seus errors.

- La importància del focus d’atenció

- Ets un Pigmalió

11.30h Coffee break

11.50h Gestió de l’error

L’error és un estil d’aprenentatge, no un sistema d’avaluació ni el concepte de fracàs. Manejar l’error és el primer pas per sortir de la zona confortable. Ningú pot superar-se si sempre pensa, activa i sent de la mateixa manera. El creixement de l’equip passa per ser capaç de equivocar-se i així evolucionar.

13.00h Si canvies els teus pensaments, canvies la dinàmica de l’equip

Pensar és el primer pas per a poder comunicar de forma eficaç. Els teus pensaments determinen el que sents i com actues, però també la forma que tens de relacionar-te amb el grup. El nostre cervell està configurat per a interpretar l’entorn de forma amenaçant. Però l’entorn laboral i personal de cada un no es compon d’amenaces reals que requereixen estar en estat d’alerta. Si canvies el teu missatge, canvies l’actitud de les persones a les que dirigeixes.

14.00h Dinar

15.30h Motivació per a passar a l’acció

Un equip motivat té sinèrgia i un compromís major. Quan trobes un motiu trobes sentit. El líder necessita saber el què, per què, per a què i amb què aconseguir els objectius. La nostra escala de valors i experiència condicionen en la majoria dels cops el que pensem què és important. I el què és important i té sentit per a un mateix pot no tenir-lo per a la resta de l’equip. Si vols implicació, necessites trobar les motivacions del teu equip.

- Estableix objectius basats en el rendiment.

- Importància del joc i de la creativitat.

- Fluir, atenció i eficàcia.

16.30h Gestió de les emocions

Les barreres estan més en les nostres pròpies limitacions, imposades per nosaltres, que en el què realment ens limita. Hem d’aprendre a treure lo positiu, gestionar la por i l’ incertesa. Si esperem el moment perfecte per actuar, igual no ho farem mai.

17.30h Comunicació i credibilitat

No sempre que hi ha comunicació ens entenem. Està molt estesa la idea que si parlem més, les coses aniran millor, però no és així. En molts casos el problema és d’enteniment i no de que hi hagi poca comunicació. Quan el nostre punt de vista no coincideix amb les idees dels altres, ens sorprenem i tendim a pensar que l’altra persona està equivocada.

Professorat

Patricia Ramírez, ha estat psicòloga esportiva del Real Betis Balompié, del RCD Mallorca, i de molts altres esportistes nacionals i internacionals. Col.laboradora habitual en diferents mitjans de comunicació com TVE, la 2, El País Semanal, Cope i Marca. Docent en diferents màsters de psicologia de l’esport. Autora de diversos llibres, l' últim “Así lideras, así compites”.

Entrevista Patricia Ramírez "Así lideras, así compites"

 

  

Amb col·laboració:

Enllaços relacionats

Comparteix

En què t'agradaria formar-te?

Fes-nos-ho saber!

OPTIMA BUSINESS CONSULTING, SL

Avda. Tortosa, 2 (Edifici Mercolleida) 25005 LLEIDA

Oficina Barcelona Trinxant 100 local. 08026. 93 457 41 45